Αγαπάω, Φροντίζω, Προστατεύω!
τα πάντα για τους μικρούς μας φίλους με ένα κλικ!
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Κάποιες φυλές χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση τους, τον χαρακτήρα τους, την ιδιοσυγκρασία τους. Κάποιες έχουν πάρει το όνομα τους από τον τόπο καταγωγή τους ή  τον άνθρωπό που τις δημιούργησε . Κάποιες όμως ονομάστηκαν έτσι βάση του χρώματος τους. Ας γνωρίσουμε πέντε από αυτές.
  Read More
 • Με περίεργο όνομα, περίεργη εμφάνιση και ακόμα ποιο περίεργη ιστορία. Είναι μια φυλή με περίεργη εμφάνιση και ένα ιδιότυπο όνομα. Υπάρχουν πολλές ιστορίες γύρω από την καταγωγή τους και πως η κατασκευή του σώματός τους αντανακλά την χρησιμότητά τους.
  Read More
 • Η γυαλιστερή, ασημί μπλε γούνα και τα λαμπερά πράσινα μάτια της Russian Blue τραβούν αμέσως  την προσοχή σε αυτή τη κοντότριχη φυλή. Αλλά είναι η έξυπνη και παιχνιδιάρικη διάθεση που κάνει τη Russian Blue ένα τέλειο κατοικίδιο ζώο για τα περισσότερα νοικοκυριά.
  Read More
 • Το Sealyham ήταν κάποτε το αγαπημένο σκυλί του Χόλυγουντ και της Βρετανικής Βασιλείας, αλλά τώρα είναι σχεδόν άγνωστο. Τι συνέβη ?
  Read More
 • Υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με το αν μια συναισθηματική εμπειρία ενός σκύλου είναι παρόμοια με εκείνη ενός ανθρώπου ή εάν η συμπεριφορά του σκύλου απλά επηρεάζεται από μια εσωτερική παρακίνηση για επιβίωση.
  Read More
 • Αυτός ο σκύλος είναι η μόνη φυλή που το American Kennel Club (AKC) σκόπιμα εκτρέφει από άγριους σκύλους. Ήταν ένα πείραμα που λειτούργησε! Ο σκύλος της Χαναάν έχει μία από τις πιο ασυνήθιστες ιστορίες από οποιαδήποτε άλλη φυλή του AKC. Δεν υπάρχει άλλη φυλή που εσκεμμένα έχει εκτραφεί από άγριους σκύλους.
  Read More
 • Το Ρωσικό Τεριέ είναι ένα από τα καλύτερα στρατιωτικά σκυλιά στην ιστορία, έτσι ακριβώς όπως είχε εκτραφεί να είναι.
  Read More
 • Τα σκυλιά είναι καλύτερα από εμάς σε πολλά πράγματα όπως η καλή όσφρηση και η ικανότητα να είναι χαριτωμένα και να κάνουν φίλους. Υπήρξε κάποτε μία φυλή σκύλου που βοηθούσε στις κουζίνες, και το όνομά της ήταν «η Σούβλα» (the Turnspit).
  Read More
 • Η ζωή μας τις περισσότερες φορές δεν είναι αυτή που μας επιτρέπει να παρέχουμε ότι χρειάζεται ο σκύλος μας για να είναι σωματικά και πνευματική υγιής.
  Read More
 • Έρευνα του Πανεπιστημίου Γλασκώβης ανέδειξε τους κινδύνους που διατρέχουν να αναπτύξουν διάφορες ασθένειες τα ζώα συντροφιάς σε σχέση με το περιβάλλον που ζουν και μεγαλώνουν.
  Read More
 • Όλοι μας σίγουρα θα έχουμε παρατηρήσει τον σκύλο μας την ώρα που τρώει ορισμένες φορές να βγάζει μέρος της τροφής του από το μπολ του και να το τρώει κάπου άλλου.
  Read More
 • H Anne Geier προέρχεται από τη μικρή πόλη του Tauplitz της Αυστρίας. Έχει το ικανότητα να δημιουργεί μαγευτικές φωτογραφίες και αισθαντικά πορτρέτα των τετράποδων γούνινων θεμάτων της.
  Read More
 • Πριν λίγο καιρό και καθώς γυρνούσα από τη δουλειά μου είδα λίγα μέτρα μπροστά ένα σκυλί να διασχίζει τον δρόμο. Αν και ήταν ένα θέαμα που δυστυχώς έχει γίνει καθημερινό πια για πάρα πολλούς από εμάς, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος πως έτρεχε και κυρίως ο τρόπος που κοιτούσε αριστερά και δεξιά σαν να έψαχνε κάτι.
  Read More
 • Δεν είναι μόνο η πιο δημοφιλής εφαρμογή παγκοσμίως αλλά και η πιο ενημερωμένη! Σε κάθε περίπτωση ανάγκης - έχετε δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο - αυτή η εφαρμογή μπορεί να σώσει όχι μόνο τη δική σας ζωή, αλλά και τη ζωή του σκύλου σας!
  Read More
 • Ο πρώτος Έλληνας κοπρίτης με blog! Παρακολουθήστε την πορεία ενός ζώου που κυκλοφορούσε αδέσποτο και ανεπιθύμητο ανάμεσα μας, του οποίου άλλαξε η τύχη όταν κάποιοι άνθρωποι έβαλαν στοίχημα με τον εαυτό τους να τον μεταμορφώσουν στον ιδανικό σκύλο -σύντροφο ζωής!
  Read More
 • Εάν το διαβάζετε αυτό, πιθανότατα είσαστε λάτρης των σκύλων. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον κάνετε επιλογές έχοντας πάντα την ευημερία του κουταβιού σας υπ’όψην. Θα αγωνιστείτε για μία διασκεδαστίκη, έντονη και αξιομνημόνευτη σχέση μαζί του και απολαμβάνετε τη ζωη με το σκύλο σας, όπου και όποτε μπορείτε.
  Read More
 • Μία από τις πιο μεγαλοπρεπείς και επιβλητικές ράτσες, ο σκύλος των Πυρηναίων, είναι ένα αρκουδάκι στα μάτια των ιδιοκτητών του αλλά και ένας ατρόμητος σωματοφύλακας στα μάτια των υπολοίπων. Η προστατεύτικη του φύση οφείλεται στην εμπειρία αιώνων που έχει ως φύλακας ζωών,ανθρώπων και σπιτιών.
  Read More
 • «Δέν λέμε ποτέ σε άλλους ανθρώπους πως να μεγαλώνουν το παιδί τους». Αυτός είναι ένας άγραφος νόμος που ισχύει και στην κοινωνία των φιλόζωων όταν πρόκειται για κατοικίδια.
  Read More
 • Πόσο συχνά πηγαίνετε το σκυλί σας βόλτα; Μια φορά την ημέρα; Μήπως δύο; Τα Σαββατοκύριακα περισσότερες; Τώρα φανταστείτε πως θα ήταν αν αυτή η καθημερινή σας ρουτίνα συνέβαλε στην φροντίδα και την ευημερία κι’άλλων ζώων.
  Read More
 • Όταν η Γιασμίν, το εγκαταλελειμμένο λαγωνικό έφτασε σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων έτρεμε, ήταν αποστεωμένη και χρειαζόταν όλη την αγάπη του κόσμου για να ανακτήσει την υγεία της. 
  Read More
 • Σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Harris», τα δύο τρίτα των Αμερικανών ζούν με ένα ζώο και το 90% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων θεωρούν τους σκύλους και τις γάτες τους μέλη της οικογένειας. Αυτές οι σχέσεις έχουν πλεονεκτήματα.
  Read More
 • Δεν είναι κακός...ίσως λίγο πονηρός, λίγο επιφυλακτικός και τυχοδιώκτης, αλλά, όπως συμβαίνει με όλες τις «σκοτεινές» ιδιοφυΐες, ο Άιν είναι τρομερά αξιαγάπητος. (Αν και η σκέψη του ιδιοκτήτη του σχετικά με το τι θα μπορούσε να κάνει στον ίδιο και τα υπάρχοντα του αν είχε αντίχειρες δεν είναι καθόλου αξιαγάπητη και τον τρομοκρατεί...)  
  Read More
 • Ζωηρός πλέον, ο μικρός Τσάνς με τη βοήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου κυνηγάει μπάλες με τη νέα του οικογένεια. Αλλά, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι γι΄αυτόν. Ο Τσάνς ήταν ένα αδέσποτο σκυλί που περιπλανιόταν στους δρόμους του Σάν Αντόνιο, μέχρι που τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε στο οδόστρωμα.
  Read More
 • Ο Τζέσερς ΜακΓκι είναι ένα κόκερ σπανιέλ που λατρεύει το λεγόμενο «φετς» - το παιχνίδι που πετάμε ένα αντικείμενο και το κατοικίδιο μας το εντοπίζει και το επιστρέφει – Ωστόσο, ο Τζέσερς απεχθάνεται το νερό... 
  Read More
 • Ο Μπονσάι είναι ένα κουταβάκι ράτσας Μπουλντόγκ με πολλαπλές γεννετικές ανωμαλίες. Γεννήθηκε με μόλις το μισό της σπονδυλικής του στήλης, χωρίς λεκάνη και παραμορφωμένα πόδια. Η πάθηση του, η οποία υπάρχει και στους ανθρώπους, ονομάζεται ιερά αγενεσία.
  Read More
 • Η Cleo (Κλεοπάτρα) είναι ένα σκυλί με ειδικές ανάγκες που είχε απίστευτες περιπέτειες.  Αρχικά ζούσε στην Αίγυπτο ως ένα αδέσποτο σκυλί. Όταν ήταν ακόμα κουτάβι χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και τα πίσω πόδια της παρέλυσαν. 
  Read More
 • To Yellow Dog Project αποτελεί ένα παγκόσμιο κίνημα και απευθύνεται στους ιδιοκτήτες σκύλων όπου απαιτούν ειδική προσέγγιση. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει το κοινό και τους ιδιοκτήτες σχετικά με το πώς να αναγνωρίζουν έναν τέτοιο σκύλο και να δημιουργούν ασφαλή και αμοιβαία επαφή μαζί του.
  Read More
 • Μια γυναίκα από την Κίνα κατέβαλε σχεδόν 960 ευρώ για να σώσει 100 σκυλιά τα οποία επρόκειτο να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος, όπως μετέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η φιλόζωη Yang Xiaoyun πλήρωσε 7.000 κινέζικα γιουάν, δηλαδή περίπου 960 ευρώ, για να διασώσει 100 σκύλους στη νότια πόλη του Yulin όπως αναφέρει η διαδικτυακή πύλη Netease.
  Read More
 • Κάτι παραπάνω απο κατοικίδο φαίνεται να ήταν για την ιδιοκτήτρια του ένας γερμανικός ποιημενικός στη νότια γαλλική πόλη Sorgues, καθώς απέτρεψε την αυτοκτονία της. Συγκεκριμένα, η 63χρονη ύστερα από μια σειρά δοκιμαστικών βολών , αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, σημαδεύοντας την καρδιά της με ένα πυροβόλο όπλο στον κήπο του σπιτιού της.
  Read More
 • Ποιόν απο τους παρακατάτω 6 λόγους διακρίνετε στον Δικό σας σκύλο; Ενα πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε είναι οτι τα σκυλιά απο κουτάβια νιώθουν την γλώσσα της μαμάς τους να τους γλείφει εκφράζοντάς τους την στοργή και την φροντίδα της. Η μαμά  χρησιμοποιεί την γλώσσα της για να καθαρίσει τα ρουθούνια του κουταβιού της καθώς γεννιέται και να το βοηθήσει να αναπνεύσει.
  Read More
 • Στο Νεπάλ γνωρίζουν την αφοσίωση που τρέφουν οι σκύλοι για τους ανθρώπους και το γιορτάζουν οργανώνοντας το ετήσιο φεστιβάλ Diwali. 
  Read More
 • Τα μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης αυτή τη στιγμή φιλοξενούν δεκάδες υπέροχα σκυλάκια, γάτες, γατάκια.  Πλάσματα που κάποιοι εγκατελειψαν στον δρόμο, σε χωράφια, μέσα σε κάδους σκουπιδιών.    Πανέμορφα πλασματάκια που θέλουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.  Να βρουν μια οικογένεια.  Ένα σπίτι. 
  Read More
 • Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, μία Βρετανή τουρίστρια γλίτωσε από επίθεση που δέχτηκε από δύο άνδρες στην Ελλάδα έχοντας σύμμαχο ένα αδέσποτο σκυλί.  Η Georgia Bradley, ήταν σε μια παραλία μόνη της όταν την περιτριγύρισαν δύο άντρες με επιθετικές διαθέσεις οι οποίοι και την άρπαξαν, όταν εκείνη αρνήθηκε τις προτάσεις τους.    Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, το μικρό, μαύρο σκυλί "εμφανίστηκε από το πουθενά” και άρχισε να γαβγίζει στους άνδρες, αναγκάζοντάς τους να φύγουν μακριά. 
  Read More
 • Πίσω από την πόρτα/σελίδα της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης τις τελευταίες μέρες εξελίσσονταν ένα δράμα. Παράλληλα με τα ατελείωτα περιστατικά εδώ το μυαλό μας ήταν στη Δανία όπου ένα σκυλί που είχε υιοθετηθεί πριν λίγες μέρες, το έσκασε από τον κήπο του σπιτιού του. Ο Ραφίκι, ένα αγόρι στο οποίο κανείς ποτέ δεν έδωσε όχι ευκαιρία, αλλά ούτε ματιά, έφυγε αρχές Ιουνίου για να πάει σε μια υπέροχη οικογένεια στη Δανία. Το απόγευμα της 16ης Ιουλίου πήδηξε τον φράχτη και έφυγε.
  Read More
 • Οι 7 σημαντικότεροι κίνδυνοι για τα κατοικίδια το καλοκαίριΤο καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τα κατοικίδιά μας και ιδιαίτερα έξω από το σπίτι. Θα πρέπει, όμως, να προσέχουμε τα ζώα μας, τα οποία είναι πιο ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες. Διαβάστε τους 7 σημαντικότερους κινδύνους και πώς να προφυλάξετε τα ζώα σας.
  Read More