Κάτι παραπάνω απο κατοικίδο φαίνεται να ήταν για την ιδιοκτήτρια του ένας γερμανικός ποιημενικός στη νότια γαλλική πόλη Sorgues, καθώς απέτρεψε την αυτοκτονία της.

Συγκεκριμένα, η 63χρονη ύστερα από μια σειρά δοκιμαστικών βολών , αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, σημαδεύοντας την καρδιά της με ένα πυροβόλο όπλο στον κήπο του σπιτιού της.

«Τη στιγμή που τράβηξε τη σκανδάλη, ο σκύλος της εκτινάχτηκε πάνω της και άλλαξε την πορεία της σφαίρας» όπως υποστήριξε ένας αστυνομικός, προσθέτοντας ότι «ο σκύλος πιθανόν αισθάνθηκε τι πρόκειται να συμβεί και πήδηξε πάνω της για να την σώσει».

Στη συνέχεια η γυναίκα βρέθηκε από τον συζηγό της χωρίς να έχει χάσει τις αισθήσεις της, ωστόσο, έφερε τραύμα στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οπού και διαπιστώθηκε οτι δε διατρέχει κίνδυνο.

Η πιο πρόσφατη ιστορία «τετράποδου» ηρωισμού έρχεται απο την Πολωνία ύστερα απο αναφορές της πυροσβεστικής πως ενας «μιγάς» εντόπισε και προστάτεψε κοριτσάκι τριών ετών που είχε εξαφανισθεί απο το σπίτι της κατά τη διάρκεια της νύχτας, με θερμοκρασία πέντε βαθμών υπό το μηδέν.

Η 3χρονη Τζούλια, εξαφανίστηκε κοντά στο σπίτι της, στο πολωνικό χωριό Pierzwin.

Το πρωί του Σαββάτου οι πυροσβέστες με την συνδρομή περισσότερων απο διακοσίων πολιτών, κατάφεραν να εντοπίσουν τη μικρή από το κλάμα της.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες η συντροφιά του σκύλου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση της Τζούλια, καθώς την κράτησε ζεστή για όλη τη νύχτα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζιάγκας

Πηγή: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/9913039/Dog-saves-woman-from-committing-suicide.html